"Srce Središnje Bosne“

U Busovači međunarodna smotra folklora

Kultura / Flash | 12. 09. 2014. u 15:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKD "Napredak“ podružnica Busovača organizira Drugu međunarodnu smotru folklora pod nazivom "Srce Središnje Bosne“ u subotu, 13. rujna, s početkom u 19 sati.

Prošlogodišnja manifestacija "Srce Središnje Bosne“ okupila je više od 1300 posjetitelja, koji su došli iz svih krajeva Središnje Bosne.

"Imajući u vidu upravo to prošlogodišnje oduševljenje i zainteresiranost koja vlada mi smo odlučili i ove godine nastaviti s ovim projektom te organizirati "Srce Središnje Bosne“. Pozivamo sve naše sugrađane, ali i stanovnike susjednih općina da posjete i ovogodišnju smotru folklora u ''Busovači'', naveli su iz HKD "Napredak“, podružnica Busovača, prenosi Fena.

Ovogodišnji program započinje svetom misom u 17,30 sati, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Busovači, zatim slijedi svečani mimohod folklornih skupina kroz grad do sportske dvorane SŠ ''Busovača'', gdje će službeni program smotre započeti u 19 sati.

Na smotri će sudjelovati KUD ''Kamešnica'' i HKD "Napredak'', podružnica Knin (Republika Hrvatska), HŠKK ''Busovača'' (Beč, Austrija), HKUD ''Uzarići'' Široki Brijeg, IFG "Sloga'' Guča Gora, 6. HKD "Napredak“, podružnica Busovača, Vokalni sastav ''Gloria'', Ženska izvorna pjevačka skupina HKD ''Napredak'', Busovača i Muška izvorna pjevačka skupina iz Busovače.

HKD Napredak, podružnica Busovača je obnovljeno u travnju 1991. godine. Broji nešto više od 200 članova. U sastavu Društva djeluju folklorni sastav, tamburaška skupina, izvorna pjevačka skupina i kazališna skupina. Napredak je u gradu Busovači glavni nositelj kulturnih događanja.

Kopirati
Drag cursor here to close