Zikr kalema

U Blagaju izložba kaligrafskih radova profesora Muniba Obradovića

Kultura / Flash | 11. 05. 2016. u 11:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije ''Dani Mevluda i zikra'' izložba kaligrafskih radova profesora Muniba Obradovića pod nazivom ''Zikr kalema'' bit će svečano otvorena u četvrtak 12.5.2016. godine u Musafirhani Blagajske tekije.

Obradović je jedno od najzapaženijih imena na aktualnoj suvremenoj kaligrafskoj sceni. Svojim je nesebičnim zalaganjem proteklih godina podario osvježenje kako rodnom gradu, tako i Bosni i Hercegovini. Rođen je 1971. godine u Mostaru. Tijekom svog školovanja Munib Obradović je učio šest stilova kaligrafije na tradiciji (sulus, nesh, divani, dželi divani, rika’, talik).

Kao vrstan kaligraf Munib Obradović se afirmira na prestižnim svjetskim natjecanjima. Dodijeljene su mu značajne nagrade u Istanbulu, Kuvajtu, Lahoreu, Abu Dabiju i Alžiru što su veliki uspjesi.

Posebno treba izdvojiti nagradu za osvojeno drugo mjesto 2007. godine u Istanbulu, na IRCICA-inom natjecanju kaligrafije koja se smatra najprestižnijom svjetskom smotrom.

Njegovi kaligrafski radovi i kompozicije pored brojnih drugih značajnih mjesta krase kraljevskoj sahat kuli iznad Kabe u Meki.

Izložbu, koja će trajati do 19. svibnja ove godine, sutra će u 19 sati otvoriti mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović.

Kopirati
Drag cursor here to close