Nova destinacija

U BiH će snimati bollywoodski filmovi?

Kultura / Flash | 10. 03. 2016. u 10:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo BiH u Indiji organiziralo je u Mumbaiju večer predstavljanja BiH kao turističke destinacije, te nastojala zainteresirati bollywoodske filmske direktore da prihvate BiH kao izvanrednu lokaciju za snimanje filmova.

Na ovom skupu, koji je sinoć održan u najpoznatijem kriket centru u Indiji – MCA u Mumbaiju, veleposlanik BiH u Indiji Sabit Subašić održao je prezentaciju o prirodnim ljepotama, te ukupnim kulturnim i tradicionalnim vrijednostima u BiH, priopćeno je danas iz MIP-a BiH.

Jedan od najpoznatijih filmskih direktora u Indiji Imtiyaz Ali, koji je prošle godine na inicijativu Veleposlanstva BiH sudjelovao na "Sarajevo film festivalu", nadahnuto je govorio o svojim impresijama i iskustvima u BiH, te pozvao prisutne da obavezno posjete BiH.

Predstavnici "Air Arabije" predstavili su svoj novi projekt uspostavljanja avionske linije Delhi - Sarajevo, što bi moglo doprinijeti znatno većem broju posjeta iz Indije u BiH, piše Srna.

Na skupu su sudjelovali čelni ljudi najpoznatijih tur operatora u Indiji, znatan broj poznatih filmskih direktora iz Bollywooda, te predstavnici medija.

Kopirati
Drag cursor here to close