Građena u 18. stoljeću

Turska: Putem online oglasa prodaje vlastitu crkvu

Kultura / Flash | 18. 01. 2015. u 15:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omer Sicimoglu iz grada Kayserija u središnjoj Turskoj vlasnik je stare grčke crkve koja se nalazi u ovom gradu. Odlučio je prodati crkvu i to putem interneta tako što je dao oglas na jednoj kupoprodajnoj web stranici, piše Anadolija.

Sicimoglu, koji se inače bavi kupoprodajom nekretnina, u oglasu na turskoj kupoprodajnoj web stranici "sahibinden.com" naveo da staru grčku crkvu, zajedno sa zemljištem oko nje, prodaje po cijeni između 400 i 450 tisuća eura.

U razgovoru za AA, Sicimoglu je kazao kako je crkvu kupio 2013. godine s ciljem korištenja u posebne svrhe, nakon čega je dobio ponudu za kupovinu od grada Kayserija.

"Bio sam spreman prodati je, međutim ljudi u gradskoj upravi su se predomislili. Ja sam nastavio tražiti kupca za crkvu i dao sam oglas na internet. Oko crkve ima zemljišta oko 2.000 kvadrata. Cijena je između 400 i 450 tisuća eura", kazao je Sicimoglu.

On je naglasio kako se radi se o jednom značajnom kulturnom dobru kojemu je neophodna restauracija te dodao kako želi da crkva ode u ruke nekome tko će je moći iskoristiti odnosno spriječiti njeno dalje propadanje.

Crkva je dugo vremena bila zanemarena i nije održavana, a u više navrata nezakonitim kopanjem oštetili su je i tragači za skrivenim blagom. Ne zna koja je točna godina njene izgradnje, a prema dostupnim podacima, popravljanja 1819. godine te se zbog toga smatra da je izgrađena još tijekom 18. stoljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close