Za mlade

Troplet organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice

U sklopu Tropletovih dana kulture 2018. HKZ Troplet organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice i bosančice (hrvatske ćirilice) za mlade, poglavito za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.
Kultura / Flash | 25. 10. 2018. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

kreRad Gl

U sklopu Tropletovih dana kulture 2018. HKZ Troplet  organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice i bosančice (hrvatske ćirilice) za mlade, poglavito za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Cilj ove radionice je omogućiti djeci i mladima da se upoznaju s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest, a koja su i  danas neprocjenjivi dio naše kulturne baštine. Upoznat će se sa samim početcima hrvatske pismenosti i pismima kojima su napisani najvažniji pisani spomenici kao što su: Bašćanska ploča (oko 1100. godine), Istarski razvod (1275.-1395.), Misal Hrvoja Vukčića Hrvatinića (1404.), Humačka ploča (XI. st.), Listina Kulina bana (1189), Kočerinska ploča (1404.) i drugi.

Polaznici radionice bit će u mogućnosti naučiti pisati pokoje slovo glagoljice i bosančice te, osim  latinicom kojom se svakodnevno služe, napisati koju riječ i tim pismima.

Radionica će se održati u utorak i srijedu, 30. i 31. listopada  2017. godine u Caritasovom upravnom centru u Mostaru, Zagrebačka 5a, s početkom u 19,30 sati.

Budući je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom otkrivanju  ljepota naših davnih pisama!

Kopirati
Drag cursor here to close