Raznovrsni sadržaji

Travničke ulice su ponovno oživjele

"Kao i ranijih godina, prije vremena pandemije, ovo proljeće smo dočekali onako kako i dolikuje, radno, veselo i na ulicama. Travničke ulice su ponovno oživjele", kazala je Dizdar.
Kultura / Flash | 11. 04. 2022. u 18:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-zabavna i sportska manifestacija Dan općine Travnik ove je godine ponudila više od 100 sadržaja i aktivnosti te okupila brojne sudionike s jedinstvenim ciljem promocije i popularizacije univerzalnih travničkih vrijednosti.

U razdoblju od 19. ožujka do 10. travnja u Travniku su upriličeni raznovrsni sadržaji u kojima su svi mogli pronaći nešto za sebe, ustvrdila je u ponedjeljak na konferenciji za novinare glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar.

"Kao i ranijih godina, prije vremena pandemije, ovo proljeće smo dočekali onako kako i dolikuje, radno, veselo i na ulicama. Travničke ulice su ponovno oživjele", kazala je Dizdar.

Organizatori su podsjetili kako su održane brojne umjetničke izložbe i performansi, promocije knjiga i kazališnih predstava, raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Tajnica Općine Travnik i predsjednica Organizacijskog odbora manifestacije Aida Daul napomenula je kako su ove godine realizirane i aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik, te da je pored svečane sjednice Općinskog vijeća Travnik, prepoznatljive "kajganijade" koja je okupila brojne posjetitelje, u "Klub neizlječivih Travničana" prvi put pristupila i jedna žena, i to vrlo uspješna sportašica Larisa Cerić.

"Također nas izuzetno raduje to što su ove godine polazna točka manifestacije koja se ove godine održala pod motom 'Travnik u očima djeteta', bila upravo djeca te što smo pored brojnih sadržaja posvećenih upravo njima, imali i jedan cijeli dan samo za njih u okviru kojeg je upriličeno višesatno druženje i zabava uz brojne zanimljive sadržaje kao i proslava rođendana djece prvorođenih beba na sam Dan općine Travnik", naglasila je Daul.

Kako je rečeno na današnjem završnom sastanku Organizacijskog odbora manifestacije, ovogodišnja manifestacija uspješno je održana, te su izuzetno zadovoljni što su i ove godine u raznovrsnim aktivnostima učešće uzela brojna udruženja, organizacije, institucije i pojedinci.

Dan općine Travnik, od 2012. godine obilježava se 21. ožujka i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika.

Kopirati
Drag cursor here to close