Mostar

Traju radovi na izgradnji spomen obilježja kod Katedrale

Kultura / Flash | 12. 01. 2016. u 09:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja spomen obilježja za poginule branitelje IV. bojne ''Tihomir Mišić'' u Ulici biskupa Čule, pored mostarske Katedrale napreduje predviđenom dinamikom.

Spomenik je rad akademskog kipara Dalibora Nikolića, dok je uređenje okolnog prostora povjereno Tihomiru Roziću, koji je napravio idejno rješenje spomen obilježja. Radove izvodi tvrtka ProMark, a spomenik u potpunosti financira Udruga – klub IV. bojne ''Tihomir Mišić'' HVO Mostar uz pomoć priloga suboraca i ljudi koji žele pomoći.

Spomen obilježje se nalazi na 450 četvornih metara prostora koji je Crkva ustupila Udruzi.

Spomenik će biti velik oko 2,20 metara, a zajedno s postoljem oko tri metra, bit će širok oko 1,45 metara te se izrađuje od bijelog segetskog kamena koji će biti debljine oko 50 cm.

Iz Udruge planiraju spomen obilježje završiti do Lipanjskih zora točnije, 10. lipnja. Ako bude problema, onda će otvaranje biti na dan bojne 25. kolovoza.

Svi koji žele ili su u mogućnosti sudjelovati u izgradnji spomenika, svoju novčanu donaciju mogu uplatiti u UniCredit banku 3381302232417759 s naznakom na ''Izgradnja spomenika''

 

Kopirati
Drag cursor here to close