BiH gost

Tomislav Leko otvorio 'Bal Bečkih dječaka'

Kultura / Flash | 18. 01. 2016. u 16:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislav Leko otvorio je prvi Bal Bečkih dječaka koji je u subotu, 16. siječnja 2016. godine održan u bečkom Kursalonu Hübner u organizaciji Ministarstva europskih i vanjskih poslova i integracija Republike Austrije i Upravnog odbora Zbora Bečkih dječaka (Wiener Sängerknaben).

Bosnu i Hercegovinu su na Balu, kojem je prisustvovalo više od 700 gostiju - predstavnika kulturnog, umjetničkog, gospodarskog i političkog života Republike Austrije, predstavljali zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislav Leko, uz prisustvo šefa Stalne misije BiH pri OSCE-u u Beču veleposlanika Sanjina Halimovića, te dijela osoblja Veleposlanstva BiH u Beču.

Bal Bečkih dječaka je od izuzetnog značaja za Bosnu i Hercegovinu s obzirom da je naša zemlja prihvatila poziv Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije i Upravnog odbora Bečkih dječaka te se na Balu predstavila kao zemlja - gost. Predstavljanje BiH na Balu predstavlja uvod u daljnju suradnju sa Austrijom s obzirom da će naša zemlja tijekom 2016. godine biti zemlja - partner Republike Austrije na području kulture, čije je službeno otvaranje predviđeno za 27. siječanj 2016. godine u Beču, uz prisustvo ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka i ministra vanjskih poslova Republike Austrije Sebastiana Kurza.

Veleposlanik Leko je pozdravio sve prisutne goste, zahvalio se na pozivu Republike Austrije i Upravnog odbora Bala, te naglasio da je za Bosnu i Hercegovinu izuzetna čast i zadovoljstvo da se predstavi kao zemlja - gost na Balu, uzimajući u obzir ugled i tradiciju bečkih balova, te svjetsku slavu Zbora Bečkih dječaka. Također je naglasio da BiH sa Austrijom nema samo povijesne nego i vrlo razvijene političke, gospodarske i kulturološke veze. Posebno je naglasio da BiH izuzetno cijeni podršku koju Austrija pruža na njenom putu ka članstvu u Europskoj uniji.

Veleposlanik Leko je izlaganje zaključio izražavajući uvjerenje da će BiH primjereno predstaviti svoje bogate kulturne potencijale i naslijeđenu kulturnu raznolikost, nakon čega je u ime zemlje - gosta, Bosne i Hercegovine, otvorio Bal.

Bal Bečkih dječaka postaje dio bogate bečke balske tradicije i ubuduće će se održavati svake godine. Pod motom „Glazba ne poznaje granice“ na manifestaciji se vrlo uspješno predstavio i bh. glazbenik Berin Buturović sa pratećim bendom.

Kopirati
Drag cursor here to close