Kazalište je život

TIFBU 2016 Bugojno sa sjajnim naslovima u pozorišnom maratonu

Kultura / Flash | 02. 11. 2016. u 07:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 3. Studenog u Bugojnu počinje TIFBU 2016.

Teatarski internacionalni festival Bugojno 2016. počinje sa LAJFOM (LIFE), a kako drugačije i početi...

LIFE je odlična predstava Banjalučkog studentskog pozorišta rađena po tekstu Tine Kosi, a u režiji Aleksandra Pejakovića. LIFE je samo početak tromjesečne revije predstava iz Banja Luke, Visa, Mostara, Novog Sada, Sarajeva, Šida, Beograda, Osijeka i Bugojna.

Teatar Fedra Bugojno u suradnji sa KSC Bugojno, a zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima već tradicionalni organizuje ovaj pozorišni maraton u Bugojno.

"Naša jedina želja i odgovornost je da ljudima u Bugojnu i okolini  ponudimo što više kvalitetnog teatarskog sadržaja. Ovaj festival je festival publike. A mi im tokom novembra, decembra i januara svake sedmice publici nudimo jednu predstavu. Publika je i sa druge strane glavni faktor ovog festivala, jer oni će suditi o tome koja je predstava najbolja i na kraju je nagraditi „TIFBU Reflektorom“. TIFBU Reflektor je Gran Prix našeg TIFBU-a, a dobije ga predstava koja dobije najbolju prosječnu ocjenu publike", kažu ljudi iz organizacije TIFBU-a. 

Ne mogu se svi gradovi u BiH pohvaliti da svakog tjedna imaju jedan kazališni događaj u gradu, a pogotovo mala mjesta, poput Bugojna. Ali, u malim bočicama se otrov drži, rekli bi naši „stari“, zato u narednim mjesecima trebate posjećivatii Malu salu KSC-a u Bugojnu i upiti što više dobrog teatarskog otrova.

Nakon predstave LIFE, već idućeg tjedna sa TIFBUom i Rijadom Gvozdenom idemo na odmor  i to sa njegovom monokomedijom BOSANAC NA ODMORU.

Prošlogodišnji slogan TIFBUa je bio "Teatar? Može!", a u tom duhu nastavlja se i ovogodišnji slogan  "Neka nas, u pozorištu", jer kazalište  je život, a TIFBU počinje sa LAJFOM (LIFE).  Slučajno ili ne, nema veze... 

Kopirati
Drag cursor here to close