Dom

Svjetska premijera filma iz Širokog Brijega

Kultura / Flash | 13. 07. 2017. u 11:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo Film Festival, objavio je Natjecateljski program - dokumentarnog filma 2017.

"Uzbudljive priče, zanimljivi autorski pristupi i relevantna društvena pitanja – sve to možete pronaći u naših 14 odabranih filmova", objavili su iz Direkcija SFF-a.

Svjetsku premijeru imati će dokumentarni film “DOM” redatelja Zdenka Jurilja i producentske kuće Kadar iz Širokog Brijega.

Dokumentarni film "Dom" bavi se sudbinom stanovnika u Hrvatskoj, koji zbog bankarskih kredita, dugovanja za komunalije, struju, vodu... preko noći ostaju bez svojih domova.

Cijela priča filma stavljena je u okvir tzv. direktnog pristupa (Opservacijski dokumentarac, s lica mjesta), u kojem će se kroz slojevite sudbine ljudi, javnosti predočiti u kakvom se čovjek, pojedinac, obitelji... mogu naći kada zakaže sustav zaštite i kada se goli kapitalizam, profit, digne iznad države i njenih zakona.

Njihova svjedočenja, emotivna stanja zabilježena su kamerom. U tom spektru ljudskih sudbina, zastupljeni su i pojedinci koji su svojom imovinom jamčili za kredit svog susjeda, prijatelja, poznanika... U filmu je prikazano licemjerstvo, socijalna neosjetljivost i bahatost banaka, sudskih ovršitelja.

Dom / Home / Official Trailer / Documentary Movie from Kadar Film&Video Production on Vimeo.

Kopirati
Drag cursor here to close