SUM

Sveučilišna galerija produžila izložbu 'Zlato i srebro Zadra'

Kultura / Flash | 16. 02. 2022. u 13:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog velikog interesa javnosti izložba "Zlato i srebro Zadra" autora Igora Rončevića, koja je izložena u Sveučilišnoj galeriji Sveučilišta u Mostaru (SUM) u Rodoču, produžena je i ostaje otvorena za posjetitelje do 4. ožujka.

Izložba je organizirana u partnerstvu s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Gliptotekom i Gradskim muzejom Bjelovar, a financijski su je poduprli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu grada Zagreba, priopćeno je sa SUM-a.

Igor Rončević rođen je 1951. godine u Zadru. Godine 1976. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Perića. S Kuzmom Kovačićem i Peruškom Bogdanićem u Hvaru osniva Galeriju na Bankete i u njoj ima svoju prvu samostalnu izložbu.

Od 1979. do 1981. suradnik je Majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera. Razdoblje od 1981. do 1982. godine provodi na stipendiji francuske vlade na Académie des Beaux-Arts u Parizu kod profesora Jacquesa Lagrangea.

Od 1996. godine zaposlen je Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj kao redoviti profesor vodi svoju klasu na slikarskome odsjeku, a predaje i na poslijediplomskome doktorskom studiju slikarstva.

Izlagao je na sedamdesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjelovao na više od stotinu skupnih izložbi. Godine 2016. izabran je za člana suradnika, a 2018. godine za redovitoga člana u Razredu za likovne umjetnost HAZU. Slike mu se nalaze u brojnim galerijama i muzejima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radno vrijeme Sveučilišne galerije za posjetitelje jet od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati. Grupne posjete moguće je organizirati izvan navedenih satnica, e-porukom na adresu: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close