Unatoč kiši

Svečano završena manifestacija 'Dani sv. Nikole Tavelića

Kultura / Flash | 13. 07. 2014. u 16:30 ZS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečani dio vjerske i kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića", koja se tradicionalno održava u prvoj polovici mjeseca srpnja, završio je danas procesijom tomislavgradskim ulicama.

U procesiji je, unatoč kišovitom vremenu, sudjelovalo nekoliko stotina uzvanika, brojni svećenici, časne sestre, Hajdučka družina "Mijat Tomić", koji su tradicionalno nosili kip sveca dok je misno slavlje predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Miljenko Šteko.

U obraćanju vjernicima, provincijal je govorio o žrtvi i mučeništvu prvog hrvatskog sveca pred Vratima Jafe u Jeruzalemu šireći ispravnost kršćanske vjere istaknuvši pritom da današnjim naraštajima sveti Nikola Tavelić šalje poruku solidarnosti prema svim ljudskim dušama.

Prigodne riječi zahvale na kraju misnoga slavlja kojemu su nazočili i predstavnici općinske i županijske vlasti te prijatelji i uzvanici susjednih općina, uputio je župnik fra Velimir Bogovac zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli i podržali ovogodišnje Dane sv. Nikole Tavelića.

Kopirati
Drag cursor here to close