The Voice

Stoljeće od rođenja Franka Sinatre: Glas koji svijet nije zaboravio

Kultura / Flash | 12. 12. 2015. u 15:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 100. godišnjice rođenja pjevača i filmskog glumca Franka Sinatre, koji je svjetsku slavu stekao nizom glazbenih hitova poput pjesama "Stranci u noći" i "New York, New York", širom svijeta su organizirani različiti događaji u znak sjećanja na ovu veliku zvijezdu, javlja Agencija Anadolija.

Jedan od događaja je koncert Grammyjevih zvijezda "Sinatra 100" u Las Vegasu na kojem je Lady Gaga pjevala "New York, New York". Događaju su nazočili i Celine Dion i Quincy Jones, a Lady Gaga je nastupala u odjeći koja podsjeća na Sinatrinu.

I u Londonu su se prisjetili Sinatre organizirajući izložbu fotografija, a obožavateljima je pružena prilika i da kupe neke od njih.

Frank Sinatra, koji je tijkom karijere dobio nadimak The Voice (Glas), je rođen 12. prosinca 1915. godine u New Yorku. Sin je talijanskog imigranta, rođen u radničkoj obitelji. Još kao mladić počinje se baviti glazbom, prvo u maloj grupi, a zatim samostalno. Postupno niže uspjehe i privlači milijune obožavatelja.

Sinatra je autor stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova. Za najbolju sporednu ulogu u filmu ¨Odavde do vječnosti¨ 1953. dobio je Oscara.

Frank Sinatra umro je od srčanog udara 14. svibnja 1998. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close