Dan Europe

Stari most u bojama Europske unije

Kultura / Flash | 09. 05. 2016. u 11:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 9. svibnja koji se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe, večeras će u organizaciji mostarskog Centra za mir i multietničku suradnju na Starom mostu u Mostaru biti upriličen prigodan program.

Stari most će biti osvijetljen bojama Europske unije, a učenica glazbene škole iz Mostara Lejla Šoše na violini će odsvirati Odu radosti. Program će započeti u 21 sat.

Povodom Europskog tjedna u OKC Abrašević u Mostaru će 16. svibnja biti održan koncert mostarske grupe Zoster.

Također, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti žrtvama na spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu, danas su izaslanstva vlasti Federacije BiH, Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, SABNOR-a, te predstavnici ruskog veleposlanstva u BiH obilježili 9. Svibanj, Dan pobjede nad fašizmom.

U ime federalnih vlasti, cvijeće su položili potpredsjednici FBiH Meliha Mahmutbegović i Milan Dunović, te predstavnici Federalnog ministarstva za braniteljska pitanja, javlja Fena.

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić podsjetila je tom prilikom da su mnogi dali svoje živote boreći se protiv fašizma, te da su se izborili "da imamo slobodnu Europu".

''Danas se borimo da odemo u tu Europu i da na tom putu slijedimo pozitivne tragove i namjere'', kazala je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close