Sedmi put po redu

Smotra klapa oduševila Neumljane

Kultura / Flash | 11. 08. 2015. u 08:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvuci klapske pjesme i gromoglasni pljesak publike odjekivali su neumskom obalom u nedjelju večer, te je učinili posebnom. VII. Smotra klapa Neum 2015. održala se 9. kolovoza u prepunom gledalištu ljetnog kina hotela Zenit u Neumu.

Iz godine u godinu smotra postaje sve bolja. Odlične klape, jedinstvena scenografija, uigrani i simpatični voditeljski dvojac, oduševljena publika – ukratko bi mogle opisati ovogodišnju smotru, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Na samom početku, načelnik Općine Neum Živko Matuško se obratio nazočnim i svima poželio srdačnu dobrodošlicu, priopćeno je.

''U sklopu obilježavanja Dana općine Neum već tradicionalno se održava niz manifestacija. Mi nastojimo i moramo njegovati hrvatsku kulturu i baštinu na našem podneblju, i upravo to činimo i večeras kroz klapsku pjesmu'', istaknuo je načelnik Matuško.

Izvrsne klape koje su nastupile u Neumu su: AMICUS iz Neuma, Linđo iz Dubrovnika, klapa Neum iz Neuma, Orca iz Splita, PasikaKostanje, Petrarda iz Zagreba, Staglin iz Slanog, Sveti Nikola Metković.

Voditeljski dvojac, poznati hrvatski glumac Vedran Mlikota i umjetnički ravnatelj smotre Ivo Raič, svojom uigranošću i šarmantnošću su večer učinili još bogatijom.
Organizator Smotre klapa u Neumu je Udruga tamburaški orkestar iz Neuma, dok je pokrovitelj iste Općina Neum i TZ HNŽ.

''Po sedmi put u Neumu smo organizirali Smotru klapa i hvala dragom Bogu da je i ove godine kao i prethodnih sve prošlo u najboljem redu. Zaista je bilo lijepo vidjeti klape i ove godine u Neumu. Smotra klapa postaje jedna lijepa tradicija i nadamo se samo da ćemo ovim tempom nastaviti. Veliko hvala umjetničkom ravnatelju smotre Ivi Raiču koji je dao sve od sebe kako u organizacijskom smislu tako i u svom gostoprimstvu za sve klape'', kazao je Mario Soldo, idejni začetnik ovog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close