Molitveni program

Služena sveta misa zadušnica za pobijene hercegovačke franjevce

Kultura / Flash | 07. 02. 2014. u 09:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Molitveni program IV. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca, koji se održavaju u spomen na 66 fratara Hercegovačke franjevačke provincije koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću, nastavljen je sinoć, 6. veljače, u 17.30, u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu molitvom krunice i svetom misom zadušnicom.

Molitveni program ponovno je predvodio fra Marko Ešegović.

Na kraju svete mise vicepostulator fra Miljenko Stojić proglasio je dobitnike nagrada u III. nagradnom natječaju na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca, za uzrast odrasli.

Prvu nagradu, za glazbeni uradak Oda hercegovačkoj braći, osvojio je Franjo Bilić iz Zagreba, drugu nagradu osvojio je Tomislav Šovagović za literarni rad Zatvorenik slobode, dok je treću nagradu osvojio Stipan Zovko iz Širokog Brijega za literarni rad Širokobriški sveci.

Nakon mise uslijedilo je Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio fra Dane Karačić.

Danas, 7. veljače, na dan obljetnice ubojstva 12 fratara iz širokobriješke samostanske zajednice, molitveni program započinje u 16.00 molitvom pred ratnim skloništem gdje su fratri ubijeni i zapaljeni, a nastavlja se u crkvi molitvom kraj groba gdje su pokopana 22 pobijena fratra i svetom misom zadušnicom koju će predvoditi provincijal fra Miljenko Šteko.

Nakon sv. mise bit će pokop dvojice fratara, fra Martina Sopte i fra Slobodana Lončara, koji su pronađeni u Ljubuškom na Tomića njivi, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close