Manifestacija u stocu

Slovo Gorčina: Mostarka Anita Pajević dobitnica nagrade Mak Dizdar

Kultura / Flash | 25. 08. 2015. u 09:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja manifestacija 'Slovo Gorčina' bit će svečano otvorena 28. kolovoza 2015. godine u Gradskom parku u Stocu, u 19:30h. Manifestaciju će svečano otvoriti federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović, priopćeno je iz organizacije Slovo Gorčina Stolac

Nakon otvaranja publika će imati priliku uživati na Radimlji u recitalu poezije ovogodišnjeg gosta-pjesnika – Marka Vešovića.

Nakon toga će biti dodijeljena nagrada Mak Dizdar mladom pjesniku za prvi neobjavljeni rukopis. Na ovogodišnjem natječaju pristiglo je 10 zbirki, a žiri je odlučio da prvu nagradu dodijeli Aniti Pajević iz Mostara. Drugu nagradu osvojio je Adem Garić, a treću Enesa Mahmić.

U subotu ujutro u Šarića kući bit će upriličena promocija zbornika radova 'Slovo o A. Šantiću, A.B. Šimiću i Z. Džumhuru'. To je zbornik radova sa skupa koji je održan prošle godine u organizaciji Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu i Slova Gorčina. Zbornik je prije nekolika dana izašao iz tiska prvenstveno zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

U popodnevnim satima, također u Šarića kući, na programu je sat poezije s Markom Vešovićem, dok će večer svojim autentičnim izvedbama uljepšati mostarski glazbenik Sanel Marić Mara.

U nedjelju ujutru, sada već i tradicionalno u Makovoj hiži, bit će upriličeno poetsko jutro s mladim pjesnikom, odnosno promocija zbirke pjesama Velide Zukan koja je prošle godine dobila nagradu Mak Dizdar. Nakon toga na istom mjestu održat će se i predstavljanje Fondacije Nijaz Duraković. U večernjem terminu će biti održana i predstava Narodnog pozorišta Mostar 'A šta ćemo sad?'

Manifestacija će biti zatvorena poetskim maratonom na kojem će sudjelovati niz pjesnika iz BiH.

''Manifestacija će se i ove godine održati zahvaljujući sredstvima koja su osigurali BH Telecom i, nadamo se, Ministarstvo civlinih poslova, te Federalno ministarstvo kulture i sporta'', priopženo je iz Fondacije Slovo Gorčina Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close