Zapis

Slika iz Potočara: Kako je stvarno bilo tamo

Kultura / Flash | 11. 07. 2015. u 15:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Česme bez vode, toaleti izvan funkcije. Centralni prostor ove godine je ograđen za hodze i "hadžije" da im bude komotno u hladu'', piše na svojem Instagram profilu Edin Zubčević, direktor sarajevskog Jazz Festa.

''Ljudi su'', navodi dalje, ''prinuđeni da hodaju preko mezarova. Ograde, zagrade i zabrane. Na novoizgrađenim betonskim tribinama spremno je sve - od suncobrana do vode, političarima ništa neće nedostajati, kao ni do sada. Brojni govori su započeli sa značajnim kašnjenjem. Kad se završe govori, neće početi dženaza dok visoki gosti ne zauzmu visoke položaje na tribinama. Kad se oni namjeste tek onda će poceti dženaza'', piše Zubčević navodeći kako će ''do tada porodice koje danas sahranjuju svoje najdraže čekati na suncu kao da je 20 godina čekanja bilo nedovoljno''.

''Oni, zbog kojih su navodno svi ovdje došli da "iskazu poštovanje", još su interesantni samo brojnim fotografima koji u Potočare dolaze kao na foto-safari i čoporativno "zaskaču" svaku uplakanu majku, sestru, kćerku. A ožalošćeni bez imalo privatnosti čekaju da sahrane ono malo kostiju koje su pronađene'', navodi Zubčević dodajući kako je ''to malo kostiju je sve što imaju''.

Kopirati
Drag cursor here to close