NAFF

Sjeverna i Južna Koreja zajedno u Neumu

Kultura / Flash | 14. 06. 2016. u 07:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na Festival ove godine prijavljeno je blizu 700 filmova iz 59 zemalja, što je do sada rekordan broj'', rekao je za Faktor direktor festivala, Jurinko Rajič.

Istaknuo je kako organizatiore posebno raduje da su se prvi put prijavili filmovi iz Arapskih emitara i Sjeverne i Južne Koreje.

''Dolaze nam autori iz Brazila, New Yorka, Rusije, Francuske, s Tajvana, iz Hrvatske, Srbije, Švicarske, Italije…, a žalosno je da iz BiH nema nijednoga filma'', rekao je Rajič.

Naime, istovremenim projekcijama osam filmova u Neumu, Posušju, Mostaru, Cetinju i Stonu, 25. lipnja počet će 11 izdanje Međunarodnog Neum Animated Film Festivala (NAFF).

U natjecateljskom programu će tijekom šest festivalskih dana biti prikazano 55, a u Panorami još 20 filmova. O najboljim će odlučivati petočlani žiri na čelu a Mirom Purivatrom, a članovi su: Goran Milić, Maja Lasić, Ramon Lopez Seco de Herrera i Thomas Steillmach.

''Siguran sam da će gledatelji biti zadovoljni izborom, jer su to stvarno izuzetna ostvarenja. Posebno se radujemo predavanjima koja će održati Milić, Steillmach i Lopez Seco de Herrera. Vjerujemo da će im boravak u Neumu ostati u lijepom sjećanju. Ovo je festival druženja, lijepih filmova i sklapanja prijateljstava, a ne glamura'', naglasio je Rajič.

Gosti i učesnici na Festivalu bit će i sedam polaznika Kampa crtanog filma, održanog od 27. veljače do 3. travnja u MC Pavaroti u Mostaru.

Sve projekcije počinju u 21 sat, a osim nagrada žirija, filmove će ocjenjivati i publika iz pet gradova gdje će se festival paralelno odvijati.

Kopirati
Drag cursor here to close