Franjevačke aktivnosti

Širokobriješki framaši kolačima i čestitkama darivali svoje župljane

Kultura / Flash | 19. 12. 2016. u 09:15 I. Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U širokobriješkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije djeluje veoma aktivan treći franjevački red. Dakako, riječ je o mladićima i djevojkama iz Franjevačke mladeži (FRAMA) i muškarcima i ženama iz Franjevačkog svjetovnog reda (FSR).

Kroz cijelu godinu stoje na dispoziciji franjevcima, svojim aktivnostima obogaćuju duhovni život svoje župe te pomažu najpotrebitije župljane.

Kako u svome djelovanju uživaju veliku potporu svojih župljana, framaši su ove godine na 4. nedjelju došašća odlučili kolačima i prigodnim božićnim čestitkama darivati svoje župljane i zahvaliti im se za njihovu potporu u akcijama koje organiziraju kroz cijelu godinu.

''Njima u zahvalu, subotu smo posvetili pravljenju božićnih čestitki i kolača. U nedjelju smo poslije svake mise na našem Brijegu dijelili te male znake pažnje i zahvale. Još jedan dokaz da je ljudima sasvim malo pažnje dovoljno da im se izmami osmijeh na lica. Bogu hvala na ovom danu, našim vrijednim framašima i na našim vjernicima'', napisano je u zahvali objavljenoj na službenoj stranici širokobriješke FRAMA-e.

S druge strane, članovi FSR-a će u ovom božićnom tjednu poslije večernje svete mise u kapelici imati čitanje iz Biblije te pozivaju sve župljane da im se priključe.

Kopirati
Drag cursor here to close