Centar za kulturu Mostar

Serdarević predstavio knjigu o kulturno-prosvjetnim sadržajima u Mostaru

Kultura / Flash | 21. 04. 2016. u 19:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kronika kulturno-prosvjetnih sadržaja u Mostaru siječanj-lipanj 2015." naziv je knjige autora Šemsudina Zlatka Serdarevića koja je predstavljena u četvrtak u Centru za kulturu u Mostaru.

Knjiga donosi imena kreativaca, umjetnika, organizatora, osoblja ustanova, institucija i asocijacija, kao i lokacije održavanja.

Kako je kazao autor, ova knjiga pruža podatke, ne samo o kvantiteti kulturno-prosvjetnih sadržaja, nego i kvaliteti jer su zastupljeni svi od građanskih, vjerskih do kulturnih institucija, kao i onih ustanova koje se ne bave kulturom, ali koje su ipak nešto organizirale kao što su Univerzitet i Sveučilište u Mostaru.

''Pokušao sam na jedno mjesto ukoričiti sve ono što ste događalo u Mostaru u prvoj polovici protekle godine vezano za kulturne i prosvjetne sadržaje, jer do sada su svi odvajali kulturu od prosvjete, ali ja smatram da je prosvjeta sastavni dio kulture. Pored suhoparnih podataka nastojao sam da knjigu obogatim i citatima s promocija, s otvaranja izložbi da bih je na neki način humanizirao'', kazao je Serdarević te dodao kako radi na kronologi događaja u drugoj polovici protekle godine.

Govoreći o knjizi, književnik Gradimir Gojer je kazao kako je ova knjiga legitimacija kulture Grada Mostara.

''Serdarević je višestruki stvaratelj i polihistor, a u ovoj knjizi on pokušava zabilježiti procese u kulturi, ali ponad svega zabilježiti doprinose pojedinih osoba'', kazao je Gojer.

O knjizi je govorio i arhitekt Ekrem Moca Dizdar.

Inače, Serdarević je ranije napisao i izdao sličnu knjigu, "Mostar - Kronologija kulturnih događaja 1999".

Kopirati
Drag cursor here to close