Infinity

Sarajevska zima za lijek opterećenjima

Kultura / Flash | 07. 02. 2015. u 21:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu u Sarajevu u subotu navečer je svečano otvoren 31. Međunarodni festival Sarajevska zima, koji se ove godine održava pod motom "Infinity".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić proglasio je festival otvorenim i kazao je da je Sarajevska zima festival koji je svojim vrhunskim dometima obilježio kulturni život BiH, Balkana, ali i Europe.

"Susreti umjetnika različitih civilizacija koji se odvijaju na ovom festivalu, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a i Vijeća Europe, dokazuju da različitosti, umjesto da dijele, trebaju, kao u slučaju BiH, povezivati ljude. Sudjelovanje umjetnika iz svih krajeva BiH, umjetnika iz susjednih zemalja, Europe i svijeta te umjetnika iz Indije, obogaćuje naš svakodnevni život, koji je toliko opterećen problemima", kazao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, festival daje šansu da makar na trenutak zaboravimo na teškoće i uživamo u lijepoj slici, riječi i glazbi.

"Kultura je vrijednost po kojoj se poznaje pojedinac, narod i svaka zemlja u svijetu", kazao je Ivanić.

Na ovogodišnjem Festivalu, koji traje do 15. veljače, očekuje se sudjelovanje oko 1.300 umjetnika iz oko 40 zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close