Slijedi inkvizicija?

Sarajevo: Mirni prosvjed građana ispred Narodnog pozorišta

Kultura / Flash | 09. 10. 2016. u 18:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotinjak građanki i građana Sarajeva okupilo se večeras ispred Narodnog pozorišta kako bi mirnim prosvjedom iskazali negodovanje zbog otkazivanja javnog izvođenja predstave ''Naše nasilje i vaše nasilje''.

Podsjećamo, iz Direkcije Internacionalnog teatarskog festivala MESS, danas je stigla informacija da predstava javno neće biti ni izvedena zbog, kako je navedeno, netočnih navoda o vrijeđanju religijskih osjećanja koji su rezultirali pritiscima i prijetnjama od strane nasilnih skupina i pojedinaca, čime je praktično dovedena u pitanje sigurnost publike Festivala MESS.

Iz tog razloga, večeras su ispred zgrade Narodnog pozorišta u Sarajevu nazočne pojačanje policijske snage, a kako je za N1 ispričala sarajevska glumica Maja Salkić, ovo što se danas dogodilo je nedopustivo.

''Znam da je predstava otkazana, tu sam da bih pružila podršku kolegama glumcima. Ovo je nedopustivo, slijedi nam inkvizicija'', kazala je ona za N1.

Treba reći da se pred Narodnim pozorištem nalaze i oni koji su ranije kupili karte za predstavu, a nisu znali da je u međuvremenu njeno javno izvođenje otkazano.

Kopirati
Drag cursor here to close