Mostar

Šantićevim festivalom djece pjesnika završena manifestacija ''Maj u bašti Ćorovića kuće''

''Imali smo niz izuzetnih sadržaja, a također smo ponosni na broj posjetitelja tijekom manifestacije.''
Kultura / Flash | 27. 05. 2021. u 21:54 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija ''Maj u bašti Ćorovića kuće'', nakon tri tjedna ispunjena različitim kulturnim sadržajima, zaključena je dodjelom priznanja mladim pjesnicima, koji su i ove godine u Mostar doputovali iz država regije. Riječ je o finalistima čuvenog Šantićevog festivala djece pjesnika, i ovog puta organiziranog 27. svibnja, na dan kada je 1868. godine rođen Alekse Šantića.

Organizator manifestacije bilo je Srpsko kulturno i prosvjetno društvo Prosvjeta, a predsjednik Goran Kosanić rekao je da je cilj bio oživjeti kulturu u najljepšem mjesecu u godini, te da je sve do nedavno bilo zamrlo zbog pandemije COVID-a 19.

Foto: Anadolija / Šantićevim festivalom djece pjesnika završena manifestacija 

''Ovim projektom željeli smo pružiti priliku mladima, što Prosvjeta ustvari predano radi od svog nastanka. Imali smo niz izuzetnih sadržaja, a također smo ponosni na broj posjetitelja tijekom manifestacije. Sinoć smo, podsjećam, imali fantastično pjesničko veče, a još sutra imamo zaostalu predstavu Mostarskog teatra mladih, koja nije odigrana u zakazanom terminu zbog kiše. Ovaj prostor je i ove godine, a bit će i svih narednih, otvoren za sve dobre ljude'', izjavio je Kosanić.

Foto: Anadolija / Šantićevim festivalom djece pjesnika završena manifestacija 

Pobjednica Šantićevog festivala djece pjesnika za uzrast od prvog do četvrtog razreda je Anđela Anđelković iz Subotice, dok je najbolja u uzrastu od petog do devetog razreda Laura Bilafer iz Podgorice sa pjesmom ''Razgovor pjesnika i kiše''. Drugoplasirani je Aleksa Živković iz Niša, dok je trećeplasirana Andrea Šofranac iz Podgorice.

Foto: Anadolija / Šantićevim festivalom djece pjesnika završena manifestacija 

 

Kopirati
Drag cursor here to close