Skupština

Sanja Bjelica Šagovnović izabrana za predsjednicu mostarske 'Prosvjete'

Kultura / Flash | 02. 10. 2021. u 15:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izbornoj skupštini Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar za predsjednicu Društva izabrana je dosadašnja potpredsjednica, novinarka Sanja Bjelica Šagovnović, a za potpredsjednika iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.

Foto: Fena / 

Bjelica Šagovnović naglasila je da će SPKD ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar i u narednom periodu nastaviti da ispunjava svoju osnovnu misiju - da radi na očuvanju kulture i identiteta srpskog naroda, na obrazovanju i jačanju srpske zajednice u Mostaru na svim poljima na kojima ''Prosvjeta'' može dati doprinos, ali i na pozitivnim inicijativama i procesima u Gradu Mostaru koji će rezultirati da Mostar bude istinski multietnički grad kulture, saopćeno je iz mostarske "Prosvjete".

''Trudit ćemo se da damo doprinos da kulturna scena našeg grada bude što bogatija i kvalitetnija i da kroz kulturu širimo i jačamo saradnju među društvima, institucijama i građanima'', kazala je Bjelica Šagovnović.

Dodala je kako će ''Prosvjeta'' nastaviti jačati i unapređivati svoje najvažnije projekte među kojima su ''Šantićeve večeri poezije'', ''Svetosavska besjeda'', ''Božićni koncert'', te ''Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture'' i Prosvjetina stipendija ''Vladimir Ćorović''.

''Prosvjeta će nastojati da pokrene i inicijative vezane za poboljšanja u sistemu obrazovanja, te ravnopravnosti svih učenika, kao i inicijative kada su u pitanju imena ulica u Mostaru i mnoge druge'', navela je Bjelica Šagovnović.

U Upravni odbor društva izabrani su Radislav Tubić, Danilo Golo, Sretenka Ćihorić, Vladenka Milović, Branka Medan, Tanja Čvoro, Vanja Bjelica – Čabrilo, Gorica Rašović i Duško Kojić, a u Nadzorni odbor Radivoje Krulj, Zlatko Serdarević i Tamara Bošković.

Redovna izborna skupština održana je u petak navečer u Vladičanskom dvoru u Mostaru, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close