Predstava u Pozorištu

''San ljetne noći'' idealan za jesensku večer

Kultura / Flash | 20. 10. 2016. u 10:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 22. listopada u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar bit će izvedena ljubavna komedija “San ljetne noći”, u podnaslovu 'Šekspir na deponiji', po tekstu najpopularnijeg pisca u povijesti svijeta Williama Shakespearea i u režiji gosta iz Beograda Erola Kadića.

U predstavi Narodnog pozorišta Mostar (NPM) igraju Ajla Hamzić, Maja Zećo, Amela Kreso, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Goran Lozo i Vedran Vilogorac, priopćeno je. 

Premijera predstave je održana u godini u kojoj je cijeli svijet različitim programima obilježavao 400 godina od Shakespeareove smrti, a Narodno pozorište u Mostaru prvo je u BiH obilježilo ovaj jubilej.

Kako grupa pojedinaca, ljudi s margine društva zajedno stvaraju san i pokušavaju postaviti na scenu jedno od najzahtjevnijih Šekspirovih djela, šta je to što ujedinjuje sve ljude svijeta, jesmo li zaboravili na ljudskost i naše snove..., o svemu tome govori ova predstava. Da li sanjati ustvari znači – živjeti?, pitanje je koje postavlja reditelj Erol Kadić.

Poetična ljubavna komedija po djelu engleskog književnika, nautjecajnijeg u istoriji svijeta, potaknut će vas da razmislite.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za studente i umirovljenike 3,50 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close