Bračni par Martin

Roditelji Male Terezije: Prvi put u povijesti bračni par proglašen svecima

Kultura / Flash | 18. 10. 2015. u 13:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katolička crkva danas je po prvi put u suvremenoj povijesti proglasila jedan bračni par svecima, a ceremonija je održana paralelno sa Sinodom posvećenom pitanjima obitelji.

Papa Franjo kanonizirao je Louisa Martina i Marie- Zélie Guérin, koji su izabrani kako bi istakli ključnu ulogu koju roditelji imaju u fizičkom i duhovnom podizanju svoje djece.

Bračni par Martin imao je devetoro dece, od kojih je samo pet devojčica preživjelo.

Svih pet postale su redovnice, uključujući najmlađu Terezu, koja je preminula 1897. u 24 godini i postala poznata kao sveta Terezija od Djeteta Isusa ili Svetu malu Terezija, prenio je Tanjug.

Sinoda, na kojoj sudjeluje više od 300 biskupa, delegata i promatrača, uključujući 13 vjenčanih parova, održava se od 4. do 25. listopada.

U prisustvu pape Franje, sudionici sinode razgovaraju o načinima kako katolička crkva, koja ima 1,2 milijarde vjernika, može izaći na kraj s problemima s kojima se suočava moderna obitelj.

Inače, roditelji Svete Male Terezije proglašeni su blaženima na misijsku nedjelju, 19. listopada 2008. godine, u Bazilici Svete Terezije od Djeteta Isusa u Lisieuxu u Francuskoj. Na tadašnjoj svetoj misi nazočilo je oko deset tisuća vjernika pristiglih iz 20 zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close