Trebinje

RECORD>AGAIN! - video radovi zadnjih 40 godina

Kultura / Flash | 26. 11. 2013. u 16:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Likovnoj akademiji u Trebinju 27. Studenog 2013. godine otvoriti će se izložba RECORD>AGAIN! - 40godinavideoumjetnosti.de. U okviru otvorenja izložbe će gospođa Dorcas Müller, suradnica u labaratoriji za antikvitetske video sustave u Centru za umjetnost i medijsku tehnologiju u Karlsruhe, 28. i 29. studenog 2013. godine održati predavanja o teoriji video umjetnosti i o pojedinačnim koracima u produkciji nekog djela.

Na izložbi RECORD>AGAIN! će se predstaviti video radovi zadnjih 40 godina, koji uzorno odražavaju raznovrsnost njemačke video scene i njenog razvoja.

Ovaj projekt je nastao u suradnji sa Centrom za kulturu i medijsku tehnologiju Karlsruhe, Ludwig-forumom u Aachenu, Kućom umjetnosti u Dresdenu i Edith-Russ-Haus za medijsku umjetnost u Oldenburgu, a uz podršku fondacije za kulturu. Projekt ima za cilj očuvanje, obnavljanje i izlaganje pojedinačnih djela, kojima inače prijeti propast.

RECORD>AGAIN! će se do 11.12. prikazivati u Trebinju.

Dorcas Müller, rođena 1973. u Reutlingenu, studirala je od 1995. do 2002. godine na fakultetu za konstrukciju u Karlsruhe. Sa svojim radovima, za koje je osvajala nagrade i stipendije, ona se često nalazi na granici između znanosti i umjetnosti.

Trenutno je zaposlena u Centru za kulturu i medijsku tehnologiju u laboratoriji za antikvitetske video sustave.

Kopirati
Drag cursor here to close