Veselje

Razigrana smotra folklora u Potocima kod Mostara

Kultura / Flash | 05. 08. 2016. u 11:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak navečer u Potocima, sjeverno od Mostara održana je druga Međunarodna smotra folklora, na kojoj je sudjelovalo 13 kulturno umjetničkih društava, te nekoliko solista i vokalno instrumentalnih sastava.

Sudionici smotre su prije početka službenog dijela programa prodefilirali dijelom naselja Potoci i magistralnom cestom M-17.

U okviru programa koji je održan na igralištu Osnovne škole redale su se koreografije gostiju iz Turske, zemalja okruženja, te iz BiH.

Na početku programa predstavnici KUD-ova i domaćina smotre folklora KUD-a 'Bijelo polje' razmijenili su poklone, te su uručene zahvalnice za sudjelovanje.

Smotru folklora otvorenom je proglasio Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, dok je voditelj programa bio Enver Šadinlija. Na kraju programa upriličena je igranka za sve posjetitelje.

'Mostarsko ljeto na sjeveru' sa koncertom pod nazivom II, bjelopoljski dani folklora - Mostar 2016. i pod motom projekta 'Igrom i pjesmom protiv ovisnosti', KUD 'Bijelo Polje' upriličio je nezaboravnu večer na prepunom stadionu Sportskog centra u Potocima.

Organizator festivala KUD 'Bijelo Polje' je dokazao našoj javnosti da ima kapacitet da veoma uspješno zna i može pripremiti, organizirati i predstaviti svoje mjesto, svoj grad, svoju zemlju i što je veoma bitno da privuče veliki broj mladih, veliki broj prijateljskih društava kao i zavidan nivo organizacije.

Posebnost programa su bili mladi izvođači sevdalinki kao i prepoznatljivi veterani. Pokrovitelj festivala je Vlada FBiH min. obrazovanja i znanosti, gen. sponzor min. kulture i sporta FBiH, te zlatni prijatelji festivala min. trgivine, turuzma i okoliša i min. obrazovanja kult. i sporta HNŽ.
Pored njih veliku pomoć su dali roditelji i prijatelji članova KUD-a 'Bijelo Polje' koji su pripremili ručak i doček za skoro sve sudionike, a organizator izražava posebnu zahvalnost obitelji Kuzman iz Vrapčića.

Predsjednik KUD-a Miralem Gluhović sa suradnicima zahvalio se svima koji su pomogli da ovaj festival dobije visoku ocjenu organizacije te svim sudionicima.

'Mostarsko ljeto na Sjeveru' se nastavlja sportskim programom Memorijal 'Omer Tupura-Dedin 2016' kao i pripremom za organizaciju najstarijeg festivala u BiH, 54-ti 'Prvi glas Bijelog Polja 2016.', te ostalim manifestacijama.

Kopirati
Drag cursor here to close