Mostar

Raskošna Kneginja čardaša na Danima Matice

Kultura / Flash | 31. 03. 2017. u 11:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskog proljeća 2017. – XIX. dana Matice hrvatske, u srijedu, 5. travnja, u 20 sati, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače bit će izvedeno jedno od najomiljenijih djela zagrebačke i svjetske operetne pozornice – Kneginja čardaša, Emericha Kalmana.

Ovu operetu u tri čina u Mostar donosi Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, uz potporu Grada Zagreba i gradonačelnika Bandića. Sponzor večeri je FEAL. Libreto potpisujuLeo Stein& Bela Jenbach; dirigent je Veseljko Barešić, a redatelj Ivan Leo Lemo.

Uz baletni ansambl, Zbor i Orkestar Kazališta Komedija, igraju:
SylvaVarescu: Sandra Bagarić, Zorica Antonić
Leopold Maria, knez Lippert Weylershein: Nedim Prohić
Anhilta, njegova žena: Dubravka Ostojić
Edwin Ronald, njihov sin: Đani Stipaničev, Damir Klačar
Grof Boni Kancsianu: Dražen Bratulić, Goran Malus
Kontesa Stasi, kneževa nećakinja: Vlatka Burić, Josipa Lončar
Feri pl. Kerekes: Adalbert Turner, Ervin Baučić
Poručnik Rohnsdorf: Ivan Magud
Poslanik MacGrave:Davor Svedružić, Zlatko Ožbolt
Kiss, bilježnik: Dario Došlić
Grofica Tscheppe: Blaženka Blažinić
Recepcioner: Božidar Peričić
Lakaj: Matija Škvorc
Noćna dama: Ana Hruškovec
Cigo: Dean Melki

O DJELU:Zabranjena ljubav između slavne pjevačice Sylve i mladoga plemića Edwina, začinjena strastvenim tonovima čardaša i mnogim glasovitim arijama i duetima koji se na zagrebačkim ulicama pjevuše još od davne 1951. kada je Kneginja praizvedena te, uz obnovu tri godine kasnije, doživjela više od 240 izvedaba, sa sličnim odjekom i u novoj inačici premijerno uprizorenoj 1992., u novoj će sezoni iznova podsjetiti zašto kuća na Kaptolu tradicionalno njeguje ovaj iznimni glazbeno-scenski žanr.(Trajanje: oko 2 sata i 30 minuta; predstava ima dvije stanke)

ULAZNICE:Ulaznice po cijeni od 20 KM u prodaji na infopultuMepasMalla te u uredu Matice hrvatske Mostar – radnim danima i sutra (subota, 1. travnja), od 10 do 13 sati.U Kosači se mogu kupiti na sam dan predstave, dva sata prije početka izvedbe, priopćeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close