Nagrada

Rade Šerbedžija nagrađen trebinjskim "Zlatnim platanom"

Kultura / Flash | 15. 08. 2016. u 09:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanom prijemu u Gradskoj upravi Trebinje, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je dodijelio nagradu ''Zlatni platan'' poznatom glumcu Radi Šerbedžiji.

Šerbedžija je izrazio zadovoljstvo zbog primanja spomenute nagrade koja predstavlja adekvatan doprinos za kinemografiju, objavljeno je na službenoj stranici Grada Trebinja.

''Malo sam se zabrinuo, jer sam u posljednje vrijeme počeo dobijati nagrade za životno djelo. Svaka nagrada je važna, obično se one dodjeljuju u neka lijepa vremena i kad slavimo umjetnost. Žao mi je što u Trebinju nikada nisam igrao u kazalištu, ali sam kao klinac tijekom ljeta igrao mali nogomet na Ivanici. Hvala vam“, istakao je Šerbedžija.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević nakon prijema je izrazio zadovoljstvo što je ugostio legendarnog glumca Šerbedžiju i istakao da ga posebno raduje obećanje glumca da će prisustvovati otvaranju Kulturnog centra sa nekom od svojih predstava ili koncertom.

''U ime svih građana Trebinja i Hercegovine zahvaljujem se na dolasku u naš grad. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo se dogovorili da Šerbedžija u siječnju kad bude otvaranje Kulturnog centra prvi zaigra na pozorišnoj sceni, koja će možda biti najljepša u regiji'', rekao je Vučurević.

Kopirati
Drag cursor here to close