mladi Zapadnog balkana

Putujuća izložba stiže i u Mostar

Kultura / Flash | 15. 12. 2015. u 13:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba radova mladih Zapadnog Balkana, proisteklih s Youth Art radionica, bit će otvorena u četvrtak, 17. prosinca u 11 sati u prostorijama Muzičke škole na Trgu Musala u Mostaru.

Putujuća izložba je aktivnost koja se održava u osam gradova iz pet balkanskih zemalja, sudionica projekta "Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana", priopćeno je iz nevladine organizacije Agencija lokalne demokracije Mostar.

Preko 150 mladih s područja Zapadnog Balkana sudjelovalo je na osam radionica, a na izložbi će biti predstavljeno 40 najboljih radova. Izložba će biti dostupna posjetiteljima od 17. do 19. prosinca, u terminima od 13 do 15 i od 18 do 20 sati.

U sklopu izložbe javnosti će biti prezentirana i virtualna mapa nastala kao rezultat radionice "My city - youth city" Mostar, koja je, također, jedna od regionalnih aktivnosti projekta "Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana". Virtualna mapa grada Mostara s markiranim lokacijama i sadržajima za mlade bit će predstavljena građanima i lokalnim vlastima sa željom da se ideje, stavovi i vizije mladih uključe u formalne ili neformalne procese planiranja u lokalnoj zajednici.

Također, za vrijeme trajanja izložbe, mladi grada Mostara imati će priliku informirati se i o Erasmus programu, najvećem programu Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Projekt "Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana" je četverogodišnji program koji je inicirala ALDA – Asocijacija agencija lokalne demokracije, a lokalno ga provode agencije lokalne demokracije iz Mostara, Zavidovića, Prijedora (BiH), Subotice i Knjaževca (Srbija), Nikšića (Crna Gora), Peći (Kosovo), te ALDA Makedonija kao pridruženi partner.

Financijsku podršku ovom projektu dala je Europska unija, kroz program Civil Society Facility - Operating Grants to IPA CSO Associations.

Kopirati
Drag cursor here to close