'par-nepar'

Puljić kritizirao vlasti: Šteta što su na Božić uveli mjere zbog aerozagađenja u Sarajevu

Kultura / Flash | 25. 12. 2016. u 10:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je kritizirao vlasti Sarajeva zbog uvedene mjere zabrane kretanja motornih vozila povodom velikog aerozagađanje u glavnom gradu BiH.

Kardinal Puljić se, u svom obraćanju vjernicima na svečanoj misi povodom Božića u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu, dotakao teme privremene zabrane prometovanja motornih vozila.

"Ljudi koji su zahvaćeni sebičnošću, koji itekako radi interesa neke stvari rade, ne mogu biti graditelji mira. Zato, da bi mi postali blagoslovljeni, moramo naći mir u našoj savjesti, to je Božić. To je izvor radosti jer čovjek koji je sebičan ne može se radovati, pogotovo onaj pun mržnje. Ovih dana čujemo kako je zatrovan zrak u Sarajevu raznim česticama, međutim, to jeste šteta što vlast nije imala više mudrosti, mene su zvali da nešto uradim po tom pitanju, ali ja nemam vlast, ne slušaju me, šteta što nisu to od danas izmislili, a ne danas na Božić. Otrova u zraku ćemo se riješiti, ali ne i mržnje", istaknuo je Puljić.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša Županije Sarajevo od danas je uvelo privremenu zabranu prometa za motorna vozila na principu "par-nepar".

Kopirati
Drag cursor here to close