''Ismet Čahatarević''

Proteklog vikenda u Žepču održana prva likovna kolonija

Kultura / Flash | 27. 06. 2016. u 14:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolonija pod nazivom „Ismet Čahatarević – Žepče 2016“ organizirana je na lokalitetu “Matinski Vis”.

Likovnu koloniju organizirao je JU Dom kulture Žepče u suradnji sa Centrom za društveni razvoj CEDRA Žepče. Likovna kolonija nosi naziv po nedavno preminulom žepačkom nastavniku, glazbeniku, piscu i slikaru Ismetu Čahtareviću, koji je čitav svoj život posvetio, kako razvoju kulture u Žepču, tako i prenošenju svog znanja i iskustva na mlađe naraštaje.

''Ideja ove likovne kolonije je zasnovana na povezivanju profesionalnih umjetnika, studenata umjetnosti, kao i amatera s ciljem njihovog afirmiranja kao i osnaživanja umjetničkog angažmana. Također je jedan od ciljeva ove kolonije bio je da se sudionici upoznaju s prirodnim ljepotama Žepča i okoline. Posebna mi je čast i zadovoljstvo što u Žepču još nikad nije održana likovna kolonija a nadam se da je ovo prva u nizu uspješno organiziranih likovnih kolonija u Žepču“, izjavio je Miroslav Ilić, organizator Kolonije i Ravnatelj JU Dom kulture Žepče.

Organizatori Likovne kolinije potrudili su se da dvodnevni boravak likovnim umjetnicima, na obroncima Matinskog Visa, protekne u ugodnoj atmosferi i prijateljskom ozračju pa tako umjetnicima nije nedostajalo kreativne inspiracije da oslikaju ljepote Žepča i okolice.

Ova dvodnevna manifestacija okupila je sudionike iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Viteza, Mostara Širokog Brijega i Koprivnice koji su razmijenili iskustva i stekli nova poznanstva kroz zajedničko umjetničko stvaranje. Na Koloniju su sudjelovali Višnja Markanović, Alojz Gašparević, Mirjana Tadić, Klara Mrkonjić, Saša Zečević, Enis Bato Hasandžiković, Mustafa Faljić, Kristina Ćavar, Manuela Mandić, Kristina Livančić i Ante Marić.

Djela nastala na ovoj koloniji bit će izložena na izložbi u listopadu, povodom dana općine Žepče.

Kopirati
Drag cursor here to close