Svetkovina

Proslava sv. Luke u Ilićima: Trodnevnica, ispovijed i tribina za vjernike

Kultura / Flash | 12. 10. 2016. u 08:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 18. listopada, bit će proslavljena svetkovina sv. Luke, koji je zaštitnik istoimene župe u Ilićima u Mostaru.

Za samu svetkovinu vjernici će se pripremati trodnevnicom koja započinje u subotu 15. listopada svetom Misom u 18 sati, te listopadskom pobožnošću s početkom u 17,30 sati. Svaku večer pola sata prije svete Mise prigoda je za svetu ispovijed, piše Crkva na kamenu.

Treću večer trodnevnice nakon sv. Mise biti će tribina za sve vjernike, koju će imati poznati splitski katolički književnik i novinar Ivica Ursić.

Ivica Ursić je katolički novinar i publicist iz Splita, neumorni svjedok evanđelja, urednik i voditelj emisije ''Uvijek nedjeljom'' koja se svake nedjelje emitira na više radijskih postaja u Hrvatskoj i BiH. Knjiga je svjedočanstvo autorove dugotrajne borbe s opakom bolešću koja je kroz mnoge nevolje promijenila njegov život, osnažila vjeru i učvrstila ljubav. Tu ljubav on sada nesebično daruje u susretima s bližnjima snagom riječi koja budi nadu
u svima koji trpe i žele rasti u vjeri.

Autorovo svjedočenje je vrlo zanimljiv, duhovno uzbudljiv i nadasve, kršćanski poučan hod kroz životni put u kojem se svatko od nas može prepoznati.

Knjigu ćete toga dana moći nabaviti po prigodnoj cijeni.

Svečanu svetu Misu s prigodnom propovjedi, na sam dan sv. Luke predslavit će don Dragan Filipović, župni vikar u župi sv. Franje Asiškog u Čapljini.

Kopirati
Drag cursor here to close