Sveti Stjepan

Proslava blagdana sv. Stjepana Prvomučenika i 150. obljetnica osnutka župe Čerin

Kultura / Flash | 03. 08. 2014. u 14:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas na blagdan sv. Stjepana, župljani župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, proslavili su blagdan sv. Stjepana Prvomučenika i 150. obljetnicu osnutka svoje župe.

Program duhovne obnove pred ovu svečanost započeo je u četvrtak, 31. srpnja, gdje se kroz tri dana pripreme za blagdan sv. Stjepana govorilo o zanimljivim temama vezanim za obitelj, odgoj i vjeru u obitelji.

Na svečanoj proslavi 150. godina župe sv. Stjepana u Čerinu, boravilo je izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH, položilo je vijence i upalilo svijeće ispred crkve u Čerinu kod spomen obilježja.

Na početku misnog slavlja okupljene vjernike pozdravio je župnik fra Dario Dodig, koji je ukratko predstavio župu Čerin.

Svečano misno slavlje predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, uz sudjelovanje drugih svećenika iz susjednih župa. U svojoj propovijedi, kardinal Puljić, između ostalog, zahvalio se Hercegovini, koja je nakon katastrofalnih poplava i klizišta pokazala svoje srce i pružila pomoć stradalim ljudima Posavine i drugih mjesta.

Govorio je o Sv. Stjepanu njegovu životnom putu, te o temama vezanim za obitelj, odgoj i vjeru u obitelji, koje su ujedno bile tema duhovne obnove pred blagdan sv. Stjepana.

Na kraju misnog slavlja župnik župe sv. Stjepana fra Dario Dodig zahvalio je svima koji su pomogli ovoj župi, kao i uzoritom kardinalu Vinku Puljiću, na dolasku u župu sv. Stjepana u Čerinu.

Nakon Misnog slavlja uslijedio je kulturno – zabavni program uz domjenak, ovom prilikom predsjednik dr. Čović i izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH sastali su se i razgovarali sa župnikom župe sv. Stjepana fra Dariom Dodigom, kardinalom Vinkom Puljićem, te mnogim župljanima i hodočasnicima, priopćeno je iz HDZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close