Promovirana poštanska marka s motivom starog grada Bužim

Kultura / Flash | 15. 06. 2012. u 12:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem afirmacije kulturno-povijesnog naslijeđa i zaštite nacionalnih spomenika kulture općine Bužim, na prijedlog Službe za razvoj i poduzetništvo, Generalna direkcija BH Pošta odobrila je izdavanje prve redovne poštanske marke sa motivom Starog grada Bužim za 2012. godinu.

Ona je danas promovirana u Bužimu, a pored tiskanja i distribucije, ovo izdanje sadrži žig i FDC omotnicu prvog dana, koja će se koristiti za filatelističke izložbe, časopise, kataloge i plakate sa filatelističkim izdanjima u zemlji i inostranstvu.

"Prva poštanska marka sa motivom Starog grada Bužim ovih dana kreće na svoj put oko svijeta", kazao je načelnik općine Bužim Mirsad Šahinović, dodajući da će povodom nastavka rekonstrukcije i revitalizacije Starog grada i Stare drvene džamije, uputiti više stotina pisama u posebno dizajniranoj koverti s novom markom na adrese širom BiH i inozemstva.

Stari grad i Stara drvena džamija, inače predstavljaju zaštićena spomen obilježja i proglašeni su zaštićenim nacionalnim spomenicima u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close