''Boja zemlje''

Promoviran obiteljski roman Elvedina Nezirovića

Kultura / Flash | 21. 07. 2016. u 18:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u MC Pavarotti održana promocija romana ''Boja zemlje'' autora Elvedina Nezirovića.

U prepunom muzičkom centru knjigu su prisutnima predstavili promotori Enver Kazaz, Ivan Lovrenović, Almin Kaplan i Marko Tomaš.

Promotor knjige Marko Tomaš kazao je kako smatra da je budućnost romana u biografiji i autobiografiji.

U glazbenom dijelu je nastupio Mustafa Šantić.

''Boja zemlje'' otvara se pričom o ocu koji gine u prometnoj nesreći kada je njegovom sinu, autoru ovog romana, samo sedam mjeseci.

Ovo je autobiografska povijest pisca o svom odrastanju, o sudbini svojih najbližih, svojih prijatelja, o susretima sa nepoznatim ljudima, stalnim selidbama, o zauvijek izgubljenom zavičaju.

Istovremeno je i pripovijest o epohi u kojoj se raspadala jedna zemlja i u čijem su se središtu našli tragični svjedoci njenog raspada.

Knjiga je ranije predstavljena u Beogradu gdje su knjizi govoriti pisac Filip David i urednik Dejan Mihailović.

Svoje mišljenje o knjizi iznio je i Miljenko Jergović koji je rekao kako je Neziroviću uspjelo je nešto što piscima rijetko uspijeva.

''Boja zemlje je i neutješna, i tako šokantna knjiga. Njome počinje i njome završava jedna obiteljska povijest, u kojoj su sabrane tolike naše napisane i nenapisane povijesti'', rekao je Jergović.

Elvedin Nezirović (1976, Mostar) objavio je dvije knjige poezije, Bezdan i Zvijer iz hotelske sobe, te zbirku priča Toliko o tome. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada i priznanja. Živi i radi u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close