Tjedan kulture

Promocija monografije ''Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini''

Promocija će biti upriličena u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.
Kultura / Flash | 08. 04. 2022. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napretkov tjedan kulture 2022., završava u petak 8. travnja 2022. godine promocijom monografije ''Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini'', autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Promocija će biti upriličena u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Manuel Martinović rođen je u Mostaru 1976. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Mostaru.

Diplomirao je 2000. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostar kao diplomirani pravnik. Predsjednik i osnivač Udruge za zaštitu fortifikacija ''Werk'' u Mostaru.

Iz hobija terenski istraživač i entuzijasta vojne povijesti. Bavi se zaštitom fortifikacijske kulturne baštine, istraživanjem fortifikacija u regiji i BiH, organizacijom izložbi, predavanja, konferencija i dr.

Autor mnogih popularnih, stručnih i znanstvenih članaka na temu lokalne vojne povijesti sa fokusom na period između 1878.-1918., objavljenim u mnogim godišnjacima, časopisima, magazinima i portalima.

Autor knjige iz međunarodnog ratnog prava ''Zabranjene vrste oružja''.

Koautor knjige ''Bosnien-Von der Save bis zur Drina auf Altösterreichs Spuren. K.u.k. Sehnsuchtsorte in Bosnien-Herzegowina''.

Član je HKD Napredak, te i član Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti. Kolekcionar i autor Izložbe ''100 godina završetka Prvog svjetskog rata 1918.-2018.'' u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close