Monografija

Promocija ''Hercegovina-zemlja svjetlosti'' u Bruxellesu

Kultura / Flash | 20. 02. 2014. u 16:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monografija "Hercegovina – zemlja svjetlosti" monumentalna je fotomonografija posvećena hercegovačkom kraju i ujedno prva cjelovita monografija nakon desetljeća iščekivanja.

Ovo vrhunsko umjetničko ostvarenje zajedno sa gastro i etno delicijama Hercegovine predstavljeno je 18.02.2014. u Misiji BiH pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Šef Misije BiH veleposlanik Igor Davidović bio je domaćin izložbe ''Hercegovina zemlja svjetlosti'' zajedno sa autorima monografije Ivom Pervanom, i dr. sc. Božom Skoko, te predstavnicima Asocijacije za regionalni razvitak REDAH i Turističkog klastera Hercegovina.

Pozivu na otvorenje izložbe i kušanje hercegovačkih delicija odazvali su se mnogobrojni najviši predstavnici diplomatskog zbora Bruxellesa, članovi Parlamenta EU, najviši dužnosnici Europske komisije i Odbora regija.

Monografija na nekoliko stotina stranica donosi dosad neviđeni prikaz prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti, tradicije, povijesnih spomenika, ali i prizora iz svakidašnjeg života urbanog i ruralnog dijela Hercegovine.

Riječ je o tzv. fotografijama ugođaja, koje govore o Hercegovini kroz različita godišnja doba, vremenske prilike i doba dana, predstavljajući njezin neodoljivi šarm i ljepotu.

Na jedinstven način monografija prikazuje Hercegovinu kao regiju bogatstva u različitosti i suprotnosti, rušeći stereotipe i otkrivajući skriveno.

Predstavljajući Hercegovinu kroz slike, ali i okuse, posjetitelji su imali priliku uživati u ljepotama regije, navodi se u priopćenju REDAH-a.

Promocija je upriličena uz tehničku podršku REDAH-a i Turističkog klastera Hercegovina, u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA. Izložba 20 fotografija velikog formata u Misiji BiH pri EU u Bruxellesu ostaje otvorena za javnost do 3.03.2014.

Kopirati
Drag cursor here to close