Volim baštinu

Programom Mladi i naslijeđe počeli Dani europskog naslijeđa u Livnu

Kultura / Flash | 20. 11. 2015. u 13:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna manifestacija Federalnog ministarstva kulture i sporta, Dani europskog naslijeđa, počela je u Livnu, programom „Mladi i naslijeđe“.

Naime, u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno, koja je ovogodišnji domaćin manifestacije, postavljena je izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Volim baštinu“. Svi pristigli radovi posvjedočili su o iskrenoj posvećenosti i poznavanju kulturno-povijesnog blaga naše zemlje, a učenici su ih predstavili u formi crteža, maketa, eseja, fotografija, videozapisa, literarnih radova.

U Livno su pristigli učenici i njihovi nastavnici iz cijele Bosne i Hercegovine, te su im, na prigodnoj svečanosti u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno, dodijeljene diplome i priznanja. Diplome nagrađenim učenicima dodijelila je direktorica Zavoda za zaštitu spomenika, Lidija Mićić.

Učenici osnovnih škola Ivan Goran Kovačić i Fra Lovro Karaula iz Livna, domaćini su osnovcima i srednjoškolcima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a danas će manifestacija „Mladi i naslijeđe“ biti nastavljena zajedničkom radionicom svih učenika pod nazivom „Od arheološkog iskopavanja do muzejske vitrine“. Potom će učenici obići Livno te upoznati njegove nacionalne spomenike, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close