Drugi po redu

Proglašeni najbolji među najboljima na Šantićevom festivalu djece pjesnika

Kultura / Flash | 03. 02. 2015. u 07:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak navečer održano je finale Šantićevog festivala djece pjesnika u Muzičkom centru 'Pavarotti'. Na ovogodišnjem, drugom po redu, festivalu između 340 pristiglih radova, odabrano je njih 15 koji su se predstavili publici u Mostaru.

U programu je osim finalista, svoje učešće imao i ansambl 'Ornament' iz mostarskog prigradskog naselja Potoci. Svi finalisti predstavili su se sa po jednom svojom pjesmom, te su svi nagrađeni velikim pljeskom publike, kao i simboličnim nagradama svaka za različit motiv.

Ipak posebne nagrade dodijeljene su za prva tri mjesta. Na trećem mjestu završila je Ivana Kosorčić iz Mostara sa pjesmom 'Stara knjiga'. Drugo mjesto osvojila je Teodora Đinović iz Podgorice sa pjesmom 'Ne želimo granice, dok je pobjednicom ovogodišnjeg festivala proglašena Marija Pejičić iz Nevesinja sa pjesmom 'Šantiću'.

Treba spomenuti da je na samom početku programa svoje kratko obraćanje imao Goran Kosanić ispred organizatora festivala SPKD 'Prosvjeta' koji je izrazio oduševljenje kvalitetom pristiglih radova od kojih je bilo moguće izabrati samo njih 15 koji će se naći u finalu.

Ispred Grada Mostara obratila se Radmila Komadina koja je izrazila počašćenost što je Grad pokrovitelj ovakvom festivalu, te je izrazila želju da ovaj festival postane tradicija.

Pred nastup finalista, uručene su zahvalnice za sponzore i donatore festivala. Inače, žiri je bio u stastavu Alma Fazil - Obad, Ivana Talić, Mirsad Bećirbašić i Božo Kijac.

Treba istaknuti kako je u popratnom dijelu festivala organiziran školski sat o Aleksi Šantiću, te su sudionici festivala obišli i pjesnikovu spomen sobu. Također položeno je cvijeće na mauzolej Osmana Đikića, te na grobove Alekse Šantića, Svetozara Ćorovića i Ratka Pejanovića.

Kopirati
Drag cursor here to close