Aukcija

Prodaje se toalet papir proizveden za Hitlerove vojnike

Kultura / Flash | 06. 09. 2016. u 08:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Irskoj je najavljena aukcija na kojoj će se prodavati predmeti iz Drugog svjetskog rata, a među njima i rolna toalet papira koja je bila namijenjena Hitlerovim vojnicima Wehrmachta, javlja agencija Anadolija.

Aukcijska kuća Whyte's najavila je da će aukcija pod nazivom “Eclectic Collector“ biti održana 17. rujna u Dublinu.

Kupcima će biti ponuđeni različiti predmeti iz razdoblja Prvog i Drugog svjetskog rata, a riječ je o predmetima koji su u posjedu jednog irskog kolekcionara čiji identitet nije otkriven.

U priopćenju se navodi da je veliki broj kolekcionara već pokazao veliko zanimanje za kacige, zastave, medalje, kaiše, noževe, mačeve, pisma, karte i druge predmete iz razdoblja dva svjetska rata.

Najviše pažnje privukla je rolna toalet papira marke “Edelweiss“, koji je inače proizvođen za potrebe nacističke vojske.

Aukcionar garantira da 75 godina stara rolna toalet papira nije korištena, a početna cijena će biti između 80 i 120 eura, ovisno o zanimanju kupaca.

Predmeti iz razdoblja Drugog svjetskog rata privlače veliku pažnju na aukcijama širom svijeta, a aukcijska kuća Whyte's u ožujku ove godine je prodala jednu vojnu kacigu iz tog razdoblja za nevjerojatnih 10.000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close