Izložba

'Privatno i javno' u Širokom Brijegu, među izlagačima i Yaya iz Jinxa

Kultura / Flash | 23. 07. 2015. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna izložba "Privatno i javno“ 2015. koju organizira udruga likovnih umjetnika En Face bit će otvorena u utorak, 28. srpnja, s početkom u 19 sati.

Ova jednovečernja izložba ove će godine biti postavljena u vrtu obitelji Ante-Tonija Brekala u Širokom Brijegu. Na izložbi sudjeluje 37 likovnih umjetnika iz BiH, Hrvatske, Belgije i Njemačke sa slikama, crtežima, grafikama, skulpturama i video animacijama.

Biti će dodijeljene dvije nagrade "Privatno i javno“ mladim umjetnicima, o čemu odlučuje stručni žiri u sastavu: prof. umjetnosti-slikarica Goranka Supin iz Rijeke, povjesničarka umjetnosti i muzejska savjetnica Umjetničke galerije BiH Ivana Udovičić iz Sarajeva, akademski kipar Nikola Vučković, predsjednik ULU En Face i profesor na ALU u Širokom Brijegu, multimedijalni umjetnik Vice Tomasović, predsjednik HULU-a Split, te akademski slikar Marko Šošić iz Vinkovaca.

Među izlagačima su dvoje glazbenika i slikara; Nuno Evaristo iz Gottingena i akademska slikarica iz Zagreba, Jadranka Yaya Ivaniš iz grupe Jinx. Sponzori izložbe su Ataco d.o.o., Sjemenarna "Bošnjak“, Podrum pića "Bin vest“ i H-Print iz Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close