Edukativna predstava

'Princ iz moje ulice' u Pozorištu lutaka Mostar

Kultura / Flash | 07. 07. 2016. u 08:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka Mostar za kraj izuzetno uspješne sezone, u kojoj je osvojilo brojna priznanja i nagrade, pripremilo je svoju novu predstavu. U petak, 8. srpnja u 20 sati premijerno će izvesti predstavu 'Princ iz moje ulice', prema tekstu i u režiji glumca i redatelja ovog Pozorišta Nedžada Maksumića.

Autorica kompletnog vizualnog identiteta predstave, kreatorica nadahnute scenografije i neobičnih lutaka, kostimografkinja i autorica plakata, mostarska je umjetnica Ivana Radić, kojoj je ovo prva i izuzetno uspješna suradnja s Pozorištem lutaka Mostar. Scensku glazbu komponirao je, također Mostarac, glazbeni producent i multiinstrumentalist Atilla Aksoj, čest suradnik ove teatarske kuće.

U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić. Ovakav ambiciozni projekt još je jedan dokaz da u Mostaru postoje kreativne snage koje mogu odgovoriti i na najzahtjevnije umjetničke izazove.

Predstava 'Princ iz moje ulice' govori o izuzetno ozbiljnoj temi, vršnjačkom nasilju, na djeci prihvatljiv i razumljiv način, uz igru i smijeh. Ova tema sve je prisutnija u našoj stvarnosti. Nasilje se događa blizu nas, na ulici, u školi, svakoga dana, ali se o njemu najčešće progovori prekasno, kada šteta već bude učinjena. Ova predstava nema ambiciju da ponudi odgovore, ali želi postaviti prava pitanja i ohrabriti najmlađe da govore o ovom problemu, bez stida i straha.

Prva repriza ove predstave održat će se već u nedjelju 10. srpnja u redovnom terminu u 11 sati. Ulaznice po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close