Preventivno

Zaštićuju se arheološka nalazišta na trasi Koridora Vc

Za izvođenje preventivnih arheoloških istraživanja i zaštitu lokaliteta i spomenika kulture na ovim trasama angažiran je Zavod za zaštitu spomenika
Kultura / Flash | 22. 10. 2020. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je dala suglasnost na sklopljeni Okvirni sporazum o preventivnom arheološkom istraživanju i zaštiti arheoloških lokaliteta na trasi autoceste na Koridoru Vc, autocesta koje se ne nalaze na trasi Koridora Vc i brzih cesta i za provedbu ovog zaključka zadužila Federalno ministarstvo kulture i sporta, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar i Federalno ministarstvo financija.

Podsjetimo, Vlada FBiH je na 227. sjednici održanoj 25. lipnja 2020. godine donijela Odluku kojim je obvezala Autoceste FBiH da, u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, organiziraju preventivna arheološka istraživanja i zaštitu lokaliteta i spomenika kulture na trasama ovih prometnica na teritoriju Federacije BiH.

Za izvođenje preventivnih arheoloških istraživanja i zaštitu lokaliteta i spomenika kulture na ovim trasama angažiran je Zavod za zaštitu spomenika, kao federalna upravna organizaciju u sastavu Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Nakon stupanja na snagu Okvirnog sporazuma, sukladno stupnju spremnosti projekata za arheološka istraživanja na pojedinačnim dionicama će biti potpisani pojedinačni ugovori, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close