RIP

Preminuo glumac Dušan Golumbovski

Kultura / Flash | 04. 01. 2016. u 14:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati dramski umjetnik Dušan Golumbovski, prepoznatljiv po ulozi beskrupuloznog Ozrena Soldatovića u serijama “Srećni ljudi” i “Bela lađa”, preminuo je jučer u Beogradu.

Dušan Golumbovski, rođen 15. ožujka 1941. u Beogradu, na daske koje život znače stao je prvi put sa deset godina, a glumačku akademiju upisao je sa Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom Vučo.

Osim zapaženih rezultata u kazalištu, televizijskoj i filmskoj publici se predstavlja u više od pedeset ostvarenja, te snima više od sto epizodnih nastavaka poznatih serija, bilježeći poseban uspjeh u serijama scenarista Siniše Pavića.

Veliku popularnost stekao je upravo pojavljivanjem u televizijskim serijama “Srećni ljudi” i “Bela lađa”, a odigrao je više desetina briljantnih uloga na scenama Narodnog pozorišta i Pozorišta na Terazijama.

Zajedno sa Banetom Cvetkovićem, 1967. godine čini prvi voditeljski par kultne TV emisije značajne za formiranje jugoslovenske rock&roll scene “Koncert za mladi ludi svet” Nikole Karaklajića, u kojoj nastaju prvi glazbeni spotovi domaćih rock grupa, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close