Čuđenje u svijetu

Predstavljen program 51. Šimićevih susreta

Kultura / Flash | 17. 04. 2014. u 07:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacijski odbor 51. Šimićevih susreta 2014. godine predstavio je ovogodišnji program, koji će se ove godine održati u više mjesta kako ne bi zadržali Susrete u lokalnom okviru.
Na konferenciji za medije o programu su govorili su Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, predsjednik Organizacijskog odbora, Stjepan Glavaš, potpredsjednik MH Ogranak Grude, inače redovitog suorganizatora Šimićevih susreta i Srećko Mikulić, član Odbora.

Načelnik Grizelj je naglasio da je ovogodišnji pokrovitelj 51. Šimićevih susreta predsjednik hrvatskog sabora Josip Leko te da su u Počasnom i Operativnom odboru Susreta članovi koji predstavljaju sam vrh znanstvenih, kulturnih, društvenih i drugih institucija, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Između ostalih tu su predstavnici Sveučilišta u Mostaru, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, županije Zapadnohercegovačke, predstavnici škola, predstavnici Crkve, muzejskih djelatnika, Sabora Republike Hrvatske, Matice Hrvatske Zagreb, Društva hrvatskih književnika Zagreb i drugi.

Veliku zahvalnost načelnik Grizelj izrekao je i mr. sc. Andrijani Mlinarević Cvetković na likovnim rješenjima plakata i pozivnica za ovogodišnje Šimićeve susrete.

''Nastavak je to plodne suradnje. Novost je što je umjetnica ove godine pripremila i posebna priznanja za mlade pjesnike'', rekao je Grizelj.

Profesor Glavaš govorio je detaljno o samom programu i mjestima na kojima će biti upriličen, koja su ujedno i mjesta života i rada Antuna Branka Šimića.

Tako će otvaranje manifestacije biti 3. svibnja u dvorani Osnovne škole u Drinovcima. Tom prilikom bit će predstavljena knjiga 'Šimićevi susreti - Šimićev pjesmopis' te predstavljen dokumentarni film o ovom pjesniku autorice Ljubice Bernović.

Program se nastavlja 6. svibnja u Širokom Brijegu izložbom Gradske galerije u Vinkovcima. Dan kasnije u Grudama će gostovati teatar Gavran iz Zagreba s predstavom Sladoled.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 8. svibnja održat će se Hommage A.B. Šimiću dok će 9. svibnja nakon susreta književnika sa školarcima i svete mise biti upriličena Akademija u čast braći Šimić te dodjela godišnje nagrade A.B. Šimić

Kopirati
Drag cursor here to close