Narodna knjižnica HNŽ

Predstavljanje putopisnog romana 'Samsara - Put na Istok'

Kultura / Flash | 10. 02. 2015. u 07:10 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ Mostar organizira predstavljanje putopisnog romana "Samsara - Put na Istok" novinara i pisca Hrvoja Ivančića. Sve vas srdačno očekujemo 20. 2. 2015. u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine (Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača).

Samsara je putopisni roman, knjiga ceste i priča o samospoznaji. Priča prati lik mladog profesora koji se upušta u avanturu života i kreće put Istoka. Željan je velikog ostvarenja kojim će se uzdići iz jednolične mase. Umjesto da doživi toliko očekivanu slavu, on sa svakim novim kilometrom prema Istoku sa sebe linja staru kožu. Doživljava potpuni preobražaj.

Autor romana Hrvoje Ivančić rođen je 1983. u Zaboku. U rodnom gradu završava gimnaziju, a u Zagrebu studij povijesti. Tijekom studija započinje s novinarskim radom. Putuje Bliskim istokom, Afrikom i Azijom. Reportaže objavljuje u najuglednijim hrvatskim tiskovinama. Piše putopise, fikciju i kratke priče. Samsara mu je druga knjiga. Njegov prvijenac Dunavski blues doživio je veliki uspjeh kod hrvatske publike te književne kritike.

Razgovor s autorom vodi Anita Pajević.

Ulaz besplatan!

Kopirati
Drag cursor here to close