Projekt PRO budućnost

Predstava ''Ajmo na fuka'' u Mostaru i Uskoplju

Kultura / Flash | 30. 05. 2016. u 10:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Ajmo na fuka'' nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i HNK Mostar autora i redatelja Dragana Komadine bit će odigrana u utorak u 20 sati na Maloj sceni HNK Mostar.

Predstava je izvrsno prihvaćena od mostarske publike a do sada je uspješno gostovala u Sarajevu, Tuzli, Posušju te u Češkoj republici u Pragu i Brnu.

Sljedeća gostovanja predstave bit će organizirana u okviru projekta PRO budućnost u organizaciji Catholic Relief Services i USAID-a. U povodu početka realizacije projekta u srijedu 1.lipnja u 11.30 sati na Maloj sceni HNK Mostar bit će održana konferencija za novinare na kojoj će nešto više o samom projektu i predstavi govoriti Dragan Komadina, redatelj predstave; Saša Oručević i Robert Pehar, glumci; Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar; Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Majda Behrem-Stojanov, direktorica USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Prvo gostovanje predstave u okviru projekta PRO-budućnost planirano je već za četvrtak 2. lipnja u Gornjem Vakufu/Uskoplju u Centru za obrazovanje i kulturu u 20 sati. Ulaz je besplatan.

''Ajmo na fuka'' je prvi je zajednički projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

Nakon uspješnog nastupa na Festivalu glumca u Vinkovcima, Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara nastupit će večeras na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama u Jajcu, najstarijoj teatarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini. HNK Mostar će u Domu kulture Jajce u okviru festivalskog programa odigrati predstavu „Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin.
Kopirati
Drag cursor here to close